vineri, 25 octombrie 2013

Coroana de Frankfurt


Ingrediente:
-pentru aluat: 200g unt, 200g zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 oua, 50g amidon, 150g faina, ½ pachet praf de copt
-pentru crema: 200g unt, un pachet praf de budinca, ½ l lapte, 1 plic zahar vanilat, 80g zahar
-pentru décor: 2 linguri unt, 80g migdale maruntite, 100g zahar, cirese sau visine din compot


Mod de preparare:
Pentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. 
Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt si mixezi bine, pana se omogenizeaza compozitia.

Torni aluatul intr-o tava rotunda cu gaura in mijloc 
si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, apoi il scoti si il lasi sa se raceasca. 
Dupa ce se raceste il tai in 3 parti, pe latime.
Pentru crema pregatesti budinca asa cum scrie pe plic, folosind lapte, zahar vanilat si zahar. Lasi apoi sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru ca budinca sa nu prinda crusta. Bati untul spuma si il amesteci cu budinca.
Pentru décor, topesti untul intr-o tigaie, adaugi zaharul si lasi sa se caramelizeze, apoi pui migdalele maruntite. 
 Ungi cu ulei o folie de aluminiu si scoti pe aceasta amestecul caramelizat. Lasi sa se raceasca si apoi il pisezi.
Pentru a monta prajitura, pui pe un platou primul blat si adaugi 1/3 din crema. Pui al-2lea blat si il acoperi cu jumatate din crema ramasa, apoi pui al-3-lea blat, cel cu partea rotunda.
Acoperi toata coroana cu crema (pastrand putina pentru ornat)
si presari migdale caramelizate si maruntite.
Din crema pastrata faci, cu posul, mici floricele peste care asezi fructele. Pui tortul la rece pentru cateva ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu