miercuri, 24 iunie 2015

Tarta cu carne de pui si legume mexicane



Va recomand sa incercati si aceasta reteta de tarta, foarte usor de pregatit si foarte gustoasa. Pentru aceasta tarta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a d-nei Maria Udrea .

Ingrediente:
1 aluat foietaj
3 oua
250 gr kefir
3 linguri pesmet
2 linguri faina
5 gr praf de copt
1 varf cutit sare
400 gr legume mexicane
1/2 lingurita sare
4 pulpe de pui (dezosate)
sare
piper
boia de ardei dulce
1 lingura ulei
1 lingura lapte
chimen

Mod de preparare:
Lasi aluatul de foietaj sa se dezghete, la temperatura camerei.
Pui legumele mexicane la fiert in apa cu sare si le lasi la foc mediu 10-15 minute, 



dupa care le scurgi bine de apa.
Carnea de pui taiata cubulete, o condimentezi cu piper, boia de ardei dulce si sare si o prajesti pe toate partile timp de 20-25 de minute.


Mixezi 2 oua plus un albus cu putina sare, apoi adaugi kefirul si praful de copt, omogenizezi bine si incorporezi pesmetul si faina.


Adaugi legumele si carnea de pui racite si amesteci bine.
Intinzi aluatul si il netezesti cu ajutorul unui sucitor, apoi il decupezi cu ajutorul unui capac 


si imbraci cu el o forma de tarta.
Adaugi umplutura de legume cu carne si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.


Ungi aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presari chimen pe deasupra.


Introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute la 180 de grade. Dupa ce se rumeneste frumos, o lasi sa se raceasca si o tai felii. 



2 comentarii:

  1. Cat de frumoasa ti-a iesit! Placuta ochiului, cu multa culoare, intr-un cuvant: apetisanta!

    RăspundețiȘtergere