joi, 17 octombrie 2013

Pui manastiresc


Ingrediente: 500g carne de pui, 300 g ciuperci, 300 g smantana, 50 g unt, 3 fire ceapa verde, 3 catei de usturoi, 200 g costita afumata,200 ml de vin alb,3 galbenusuri de ou, piper negru, sare, cimbru Kotanyi

Mod de preparare:
Cureti, speli si tai carnea de pui in bucati mai mici si le rumenesti in unt,
apoi le scoti si le pui deoparte. In untul ramas calesti ceapa taiata marunt.
Cand a devenit sticloasa stingi cu putina apa sau supa de legume, pui puiul inapoi, adaugi usturoiul tocat fin, piper, cimbru si adaugi sare dupa gust. 
Acoperi si lasi la fiert 15-20 de minute. Torni smantana si mai lasi cateva clocote.
Separat inabusesti in unt costita taiata felii.
Adaugi vinul si lasi sa fiarba pana cand costita s-a fragezit.
Ciupercile le clocotesti pentru 5 minute.
Intr-un vas yena asezi in straturi alternative feliile de costita, bucatile de pui si ciupercile.
Peste ultimul strat pui ciupercile, adaugi smatana ramasa de la pui 
si pregatesti din zeama in care a fiert costita un sos:
amesteci zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si o torni peste ciuperci.
Dai la cuptor pentru 30 minute, pana se leaga bine sosul.
Se serveste cu mamaliguta.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu