miercuri, 16 octombrie 2013

Prajitura cu pere si nuci

Pentru iubitorii fructelor de toamna recomand aceasta reteta delicioasa. Combinatia de pere si nuci este grozava. Mie mi-a placut foarte mult si abia astept sa fac din nou aceasta prajitura.


Ingrediente:
Pentru aluat: 500g faina, 2 oua, 150 ml lapte, 1 lingurita drojdie uscata, 100g unt, 100g zahar, 1 praf sare, 2 linguri coaja rasa de lamaie Kotanyi, 1 esenta de rom

Pentru umplutura: 6 pere, 1 cana miez de nuca, 300ml lapte, 3 oua, 100g zahar, 1 esenta de vanilie

Pentru sirop: 200 ml apa, 70g zahar, coaja de la o lamaie

Mod de preparare:
Intr-un vas amesteci drojdia dizolvata in laptele caldut. Separat, intr-un vas, pui faina, ouale intregi, zaharul si putina sare. Adaugi laptele cu drojdia, coaja de lamaie si esenta de rom.
Framanti bine, turnand treptat untul topit, pana se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Lasi la dospit pentru 30 de minute. 
Cureti perele de coaja si de seminte, le tai felii si le fierbi in siropul facut din apa, zahar si coaja de lamaie, pana se inmoaie.
 Le lasi la racit, le scurgi si le mixezi pana obtii un piure
 
si apoi le amesteci cu miezul de nuca macinat.
Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracand si peretii acesteia. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. 
Scoti tava si lasi putin sa se raceasca. Torni piureul de pere cu nuca in tava, 
iar peste el laptele amestecat cu ouale batute, esenta si zaharul. 
Inainte sa se introduca tava la cuptor, presari nuca macinata. Lasi tava in cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste prajitura.
Se taie dupa ce se raceste.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu