duminică, 10 ianuarie 2016

Prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea



Prajiturile cu mere sunt printre preferatele mele, iar aceasta chiar merita facuta, deoarece este usor de facut si e delicioasa. Va invit sa o testati pentru a va convinge.

Ingrediente:
1 kg mere rosii
150g biscuiti
75g unt
putina zeama de lamaie

-pentru crema de vanilie:
3 galbenusuri
50g zahar
500 ml lapte
120g faina
1 pliculet zahar vanilat
Esenta de vanilie

-pentru bezea:
3 albusuri
60g zahar
esenta de lamaie

Mod de preparare:
Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit 


si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt.


Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste biscuiti si le stropesti cu zeama de lamaie. Eu am pus doar veo 700-800g de mere (deoarece m temeam sa nu fie prea multa compozitie si sa nu-mi incapa in tava), dar va sfatuiesc sa puneti minim 1 kg de mere, deoarece sunt delicioase.


Le dai in cuptor, la foc mic, pana se inmoaie.
Pentru crema freci galbenusurile cu zaharul


apoi adaugi laptele si zaharul vanilat 


si le pui intr-o cratita pe foc mic si amesteci pana se topeste zaharul apoi adaugi faina cernuta putin cate putin, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase, pana cand compozitia se ingroasa (ca o mamaliga). La final adaugi esenta de vanilie.


Albusurile le bati spuma tare cu zahar si apoi adaugi esenta de lamaie.
Peste merele rumenite 


torni crema de vanilie si o intinzi 


apoi adaugi bezeaua. 


Dai din nou la cuptor, la foc mic, pentru 15-20 minute, pana se rumeneste usor albusul. 


Lasi sa se raceasca putin apoi treci un cutit pe marginea tavii si indepartezi inelul de la tava 


si tai prajitura felii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu