joi, 24 octombrie 2013

Rulada cu ficatei de pui


Va recomand aceasta rulada delicioasa si usor de pregatit.

Ingrediente:
Pentru aluat: 250g faina, 1 galbenus, 125g unt, 1 praf sare
Pentru umplutura: 500g ficatei de pui, 100g costita afumata, 1 felie franzela, 1 ceapa, 2 oua, 1 catel usturoi, 1 lingura ulei, 1 lingurita cimbru uscat, tarhon uscat, sare, piper

Mod de preparare:
Freci untul cu faina, apoi adaugi galbenusul, sarea si framanti pana cand capata consistenta unui aluat potrivit, pe care-l lasi la rece 30 de minute.
Rumenesti costita taiata cubulete, o scoti deoparte si in grasimea ramasa, calesti ceapa tocata iar apoi adaugi ficateii taiati cubulete. Cand toate ingredientele sunt bine patrunse le lasi la racit. Amesteci intr-un castron ficateii, ceapa, costita, franzela inmuiata in apa, apoi stoarsa bine si rupta bucatele mici, ouale batute, usturoiul zdrobit, cimbru, tarhon, sare si piper dupa gust.
Intinzi aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, adaugi compozitia

si rulezi strans. 
Pui rulada intr-o tava unsa cu ulei, ornezi cu fasii de aluat (dupa inspiratie), intepi aluatul in cateva locuri iar apoi introduci tava in cuptor pentru 50 de minute.


Lasi sa se raceasca putin si tai rulada felii.

Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu