miercuri, 16 octombrie 2013

Prajitura cu gutui si ciocolata neagra


Ingrediente:
-2 gutui mari,
-100 g zahar,
-50 g unt,
-un praf de scortisoara

Pentru blat
-4 oua,
-un praf de sare,
-4 linguri de zahar,
-4 linguri de ulei,
-un zahar vanilat,
-4 linguri de faina,
-un praf de copt

Pentru ornat
-o ciocolata amaruie,
-20 g unt,
- o lingura nuca de cocos



Mod de preparare:
Speli gutuile si le cureti de seminte, apoi le tai in cubulete mici.
Intr-un vas in care vei coace prajitura, pui la caramelizat cele 100 g zahar pana capata culoarea aurie.
Cand s-a caramelizat adaugi 50 g unt, si amesteci sa se topeasca totul.
In acest amestec pui gutuia tocata si amesteci sa se distribuie pe toata suprafata bucatilor de fruct. Lasi timp de 10-15 minute, apoi inchizi focul si lasi sa se raceasca.
In acest timp separi ouale si bati spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si continui sa bati pana cand obtii o spuma tare (ca pentru bezele). 
Adaugi apoi galbenusurile si uleiul amestecand usor cu o lingura de lemn si la sfarsit faina cernuta cu praful de copt pe care le incorporezi usor prin rasturnare, fara sa amesteci energic.
Torni blatul in vasul cu fructele caramelizate, dupa ce ai uns peretii cu o pensula inmuiata in unt topit si dai la cuptor pentru circa 30-40 minute, in functie de grosimea prajiturii.
Cand s-a copt desprinzi cu un cutit marginile blatului. Pui un platou deasupra vasului si rastorni prajitura.
Dupa ce s-a racorit adaugi ciocolata topita ( pe baia de abur si amestecata cu putin unt)

si ornezi cu nuca de cocos.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu