luni, 14 octombrie 2013

Tort cu mure, scorţişoară şi nuci


Ingrediente:
350 g mure
200 g unt
150 g zahar
4 oua
1/2 lingurita scortisoara pudra
1 varf cutit coaja de lamaie rasa
100 g faina
2 lingurite praf de copt
200 g nuci macinate
250 ml frisca
1 plic intaritor de frisca
1 plic zahar vanilat
2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:
Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si coaja de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.

 Ungi cu unt o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, torni jumatate din compozitie, iar peste aceasta pui murele.
Peste mure torni si restul de compozitie.
Nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet. 
Intre timp bati frisca impreuna cu zaharul vanilat si plicul de intaritor de frisca pana se intareste. Tai blatul in doua. 
Peste prima felie de blat asezi frisca (pastrezi cateva linguri pentru ornat), iar peste asezi cealalta felie de blat. Ornezi cu cateva moate de frisca si dai tortul la frigider pentru cateva ore.


Sfat: Pune a doua foaie cu partea din mijloc in sus, pentru ca va arata mai bine tortul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu